Zomervakantie in Parijs

Het is weer zomer, de tijd waarin veel Nederlanders naar Frankrijk reizen voor een heerlijke zomervakantie. De meeste vakantiegangers zoeken hierbij de kust op en gaan –vaak met de caravan- naar de populaire badplaatsen. Waar veel mensen niet bij stilstaan, is dat een vakantie naar Frankrijk niet meteen hoeft te betekenen dat je voor een strandvakantie gaat. Want ook een stad als Parijs is een prima bestemming voor de zomervakantie met het hele gezin.

Parijs: de stad van de liefde. Maar ook de stad waar veel te zien is. Wat zijn nou de dingen die je echt gezien moet hebben als je een paar dagen hier doorbrengt? En wat natuurlijk belangrijk is als je met je kinderen gaat: wat zijn nou de bezienswaardigheden en de attracties die je kinderen leuk zullen vinden om te bezoeken?

Op nummer 1 staat natuurlijk met stip de Eiffeltoren. Een bezoek aan Parijs is eigenlijk niet compleet zonder dat je op de Eiffeltoren hebt gestaan. Kinderen zullen misschien niet meteen geïnteresseerd zijn in het verhaal van de geschiedenis van het gebouw, maar het beklimmen van de Eiffeltoren is voor elk kind een avontuur. Ook is het altijd een mooi gezicht als de Eiffeltoren ’s avonds verlicht is.

Leuk voor kinderen en volwassenen is Jardin du Luxembourg. Er is hier veel te zien en te doen voor kinderen: grote fonteinen, vijvers met kleine zeilbootjes, schommels etc. Maar het leukste is hier toch wel Le Poussin Vert. Deze grote speeltuin staat vol met schommels en glijbanen. Je vindt de speeltuin in de zuidwestelijke hoek van het park.

Een leuke manier om een stad te bekijken is natuurlijk altijd een rondvaart. Er zijn in Parijs verschillende rondvaartboten met verschillende opstapplekken. Maak een wandeling langs de Seine en je komt altijd wel een opstapplek tegen.

Heerlijk wandelen in de stad Parijs

Het Louvre: kinderen zullen misschien niet meteen geïnteresseerd zijn in alle schilderijen die er hangen, maar de Egyptische en Griekse vleugels zijn doorgaans een groot succes bij kinderen. Ook leuk: kinderen en jongeren onder de achttien jaar hebben gratis toegang tot het museum.

Voor kinderen die geïnteresseerd zijn in dieren is het Muséum national d’histoire naturelle (het natuurhistorisch museum) een goede keuze. Er zijn bijvoorbeeld skeletten van dinosauriërs te zien en veel opgezette dieren. Het is gericht op kinderen van verschillende leeftijden.

Kortom: er is tijdens een vakantie in Parijs genoeg te zien en genoeg te beleven voor zowel kinderen als volwassenen.